Lanterner i haven

Af Renate Rosenmeier, blomsterbinder, Renate Rosenmeier

Det er også altid smukt at stille en større lanterne ved indgangen, som byder gæsterne velkommen Foto: Renate Rosenmeier

Lanterner kan placeres overalt i haven, og de giver dejlig hygge og stemning, – både med og uden lys. Efterhånden kan man købe rigtig mange forskellige, som hver især giver haven et personligt præg.

Der findes ret stilrene, som er iøjnefaldende på grund af deres størrelse og enkle udtryk, og andre igen er mere kunstneriske i formen.

Nogle bliver rustne og patinerede efter et langt udeliv i regn og blæst, mens andre ikke tåler fugt, så de skal tages ind efter brug (den hvide lanterne i papir).

Men alle slags lanterner kan indgå som dekorativ havepynt i opstillinger eller som enkelte elementer i haverummet. Selv om aftenerne er ret lyse lige nu, er det faktisk hyggeligt at tænde lyset i dem. Dog skal man huske at holde øje med tændte lys, – også udenfor.

Et hul i hækken kan blive et eventyr Foto: Renate Rosenmeier

En af mine lanterner står på en slags hylde i min ligusterhæk. Der kom et stort hul efter to gamle postkasser og jeg måtte tænke lidt kreativt for at skjule det. Jeg lagde en tyk bjælke på de to jernrør, som holdt postkasserne i sin tid. Denne opstilling med blomster og lanterne kan jeg se fra mine vinduer og den kan dekoreres på ny, alt efter årstid. Den er til daglig glæde; om dagen i solskin og om aftenen med lys i.

Lanterner er ikke kun til lys, synes jeg. Ofte sætter jeg små vaser med blomster i, og så bliver lanternen til en helt anden slags bordpynt.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Her er du: Forsiden > Inspiration > Blomster og dekorationer > Lanterner i haven

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider