Spørg eksperterne

Hvilken art er de store træer, og kan de beskæres nu?

Ahornblade

Foto: Per Kristensen

Jeg indrømmer gerne jeg er meget grøn, når det kommer til haver endnu. Og derfor søger jeg hjælp her. Jeg har en række store træer der afgrænser min grund. Jeg kan se disse har været skåret kraftigt ned tidligere.

Kan I fortælle mig, hvilke art det er, og hvornår på året de må/kan skæres ned, uden der er chance for de går ud eller tager anden skade.

Ahorntræer

Billedet viser med stor tydelighed, hvorfor de tidligere har været beskåret kraftigt. Drivhuset og haven mangler lys. I øvrigt er det lettest at vurdere virkningen lysmæssigt ved sommerbeskæring. Foto: Per Kristensen

På forhånd tak.

Med venlig hilsen
Per Kristensen, juni 2013

Svar

Planterne tilhører arten ahorn (ær), som er meget almindelig og fuldt hårdfør her i landet. Det bedste (dvs. det mindst ringe) tidspunkt for en beskæring ligger i månederne juli og august. Netop nu er planterne i fuld aktivitet, sådan at de straks kan indlede indkapslingen af sårene efter beskæringen. Desuden er de også bedst og hurtigst til at forsvare sig mod angreb af skadelige svampe i denne tid.

Med venlig hilsen
Sten Porse
Pensioneret faglærer, myrica.dk

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Primabolig

Topkapning og beskæring af store træer

Blomstergården

Træer fra egne podekviste

Spiroggro

Frø og stiklinger af træer og buske

Rhododendron-Haven

Specialplanteskole og park

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Buske og træer > Beskæring > Hvilken art er de store træer, og kan de beskæres nu?

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider