Drivning af forårsblomster

Af Camilla Plum, kogekone og forfatter, Fuglebjerggaard

Vintergækker

Vintergækker flottest ude i haven. Foto: Karna Maj

Vintergækker

Vintergækkerne skal man lade blive derude. Vintergækker er for svære at drive frem, de ender med at give kun blade, selvom de ser store ud i haven allerede nu.

Erantis, krokus og perlehyacinter

Erantis

Har man ikke fået sat erantis i potter til drivning, kan de fint graves op ude i haven, når de begynder at pible op med de gule nakker. Foto: Karna Maj

Erantis er nemmere at gå til, sæt dem køligt i en potte, og lad dem sunde sig et par uger, og tag dem så ind i varmen når de små gule nakker kan ses. Krokus er nemme at drive frem, når man først kan se bladene, og det samme kan gøres med perlehyacinter, som faktisk tit har bladene fremme hele vinteren.

Juleroser kan drives med forsigtighed

Juleroser kan man også grave op og sætte i potter. Men pas på dem, giv dem tid til at vænne sig til varmen, de skal stå køligt om natten, og ikke over et varmeapparat. Når de er blomstret af, skal de ud i haven igen. De kan ikke særlig godt lide det, men hvis man har flere, og det skal man have, så kan de skiftes til den hårde tørn. Nyindkøbte juleroser skal passes med lidt vand og gødning, og stå ret køligt, til de skal plantes ud engang i marts /april. Efter afblomstringen laver de et nyt hold blade, de gamle visne klipper man bare af.

Genbrug af de afbårne forårsløg

Og så er jeg helt uenig med flere haveorakler. Det kan godt betale sig at gemme afblomstrede hyacinter og alle de andre købeløg. De skal bare sættes køligt i en kasse og have vand og gødning, så de kan samle lidt næring inden de visner ned.

Plant dem ud til april. Når de kommer næste år, er de lette og fine og mere naturlige at se på, ikke de tykke duske, man køber hos blomsterhandleren, og det er faktisk langt mere yndigt ude i haven.

Juletazetter skal man derimod ikke gemme, medmindre man har et opvarmet drivhus eller havestue, de kan ikke tåle den mindste frost og kommer aldrig igen.

Kommentarer

Der er 1 kommentar til denne tekst. Læs kommentarer…

Relaterede sider

Her er du: Forsiden > Inspiration > Blomster og dekorationer > Drivning af forårsblomster

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider