Bøger om græsser

Af Karna Maj, tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave

Her finder du bøger om græsser, som er en af de plantegrupper, som er med til at give haven karakter. Bøgerne er ordnet efter udgivelsestidspunkt – den nyeste kommer først.

Græsser

Jens Thejsen

»Græsser« er en smuk og inspirerende bog med nogle meget stemningsfulde billeder af alle de 160 arter og sorter, som beskrives i bogen. Der er indledende afsnit om græsser i naturen og brug af græsser i haven. Det er på samme tid en inspirerende og faglig bog, hvor der i græsgalleriet er et billede og en kort beskrielse af hvert af de 160 arter og sorter af græs. Her kan man for hvert græs læse, hvor det vokser i naturen, hvilke jord- og lysforhold det trives i, hvilken pleje det kræver, hvor mange planter der skal plantes pr. m², hvordan græsset formeres. Sidst i bogen er der afsnit om at vælge græsser til forskellige formål i haven, om at plante græs i krukker, om plantning og formering af græsser.

Forfatter til bogen er Jens Thejsen, som er faglærer på Beder Gartnerskole. Han har i snart mange år interesseret sig indgående for græsser og har skrevet flere artikler om forskellige græsser til tidsskriftet Praktisk Økologi, inden det blev en trend med at bruge græsser i haven. Her på Havenyt.dk kan man også finde en rækkeartikler om græsser skrevet af Jens Thejsen.

Jens Thejsen: Græsser. Gyldendal. Maj 2006. 173 sider indb. 199 kr.

Politikens bog om prydgræsser

Marian Haugard Steffensen

»Politikens bog om prydgræsser« tager udgangspunkt i den voksende interesse for at bruge græsser i haven. Forfatteren har udvalgt 100 arter og sorter, som passer godt til danske haver. I bogen er der en kort beskrivelse af hver art og sort og billeder af en del af de omtalte arter og sorter. Der er afsnit om stauder sammen med græsser, græsser mellem stedstegrønne, som bunddække og i den minimalistiske have, græsser i potter og krukker samt dyrkningsanvisninger.

Forfatter til bogen er Marian Haugaard Steffensen, som er agronom, havejournalist og bl.a. fast skribent hos Haveselskabets medlemsblad »Haven«.

Marian Haugaard Steffensen: Politikens bog om prydgræsser.Politikens Forlag. Marts 2006. 120 sider indb. 199 kr.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Urteskolen.com

Bøger om ingefær.

Økologiens Have

Se alle bøgerne i webshoppen

Rosenbud

Bøger om hønsehold.

Naturplanteskolen

Køb bogen Fantasilater

Gartneri Toftegaard

»KRYDDERURTER« bogen for urteelskere

Landsforeningen Praktisk Økologi

Læs boganmeldelser i Praktisk Økologi

Her er du: Forsiden > Inspiration > Bøger > Bøger om græsser

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider