Bøger

Den Engelske Have

Ursula Buchan fortæller med udgangspunkt i en række åbne engelske haver om mange forskellige havestile, den historiske udvikling og markante havefolk. Ls artikel…

Gyldendal farveflora

Gyldendal farveflora har 544 gode illustrationer af vilde danske planter. Ved hjælp af farvenøgler kan man finde en plante ud fra blomsterfarve.

Anbefalede plantenavne

I »Anbefalede plantenavne« kan man hurtigt finde det botaniske navn, hvis man har det danske eller det danske, hvis man har det botaniske.

Barn have

Bøger om børn og have

Her kan du finde en oversigt med en kort omtale af bøger om børn og børneliv i haven. Både om dyrkning af børnehaver og om aktiveter for børn.

Planteskolebogen

Planteskolebogen går i dybden med mange emner, der er relevante i forbindelse med formering og dyrkning af træer, buske og stauder.

Potteplanter

Bogen er et opslagsværk først og fremmest for fagfolk, der til daglig arbejder med potteplanter, men også andre kan have udbytte af bogen.

Creative Vegetable Gardening

Joy Larkcoms bog »Creative Vegetable Gardening« er en stor, flot og inspirerende bog om kreative og flotte køkkenhaver.

Præstegårdshaver i Danmark

En bog om præstegårdshaverne, der har haft stor indflydelse på vores havekultur, og som ikke forandret sig så meget gennem tiderne.

Stærefløjt

Sådan synger havens fugle – kursus i fuglestemmer

Et pædagogisk tilrettelagt kursus for de, der gerne vil lære at genkende fuglestemmer.

Den selvforsynende have

Bogen dækker alle områder inden for dyrkning af nyttehaven med frugter, krydderurter og grønsager, drivhus og konservering af havens afgrøder.

Heldige kartofler

Bogen handler ikke om kartofler, men om en række mere eller mindre kendte personers haver og navnlig deres glæde ved at leve i og med en have.

Den praktiske køkkenhave

Når man har læst bogen, er man overbevist om, at selv den mindste altan, tagterrasse, gård og have kan forvandles til en grøn nyttehave.

Vinavl i Danmark

»Vinavl i Danmark« er en meget omfattende fagbog, som indeholder al nødvendig viden for at gå i gang med vinavl og vinfremstilling.

Fletværk

I bogen »Fletværk« får læseren indblik i kunsthåndværkeren Klaus Titzes verden, hvor det handler om pileflet med mange spændende materiale

Havelåger, plankeværker og stakitter

I denne bog kan man finde inspiration til hvordan havelågen, plankeværket, stakittet eller espalieret kan udformes, så det passer til omgivelserne.

Politikens Staudebog

En god bog om staudebedet, hvor der er gjort meget ud af staudernes krav til jordbund og voksested, formering og beplantningsplaner.

Køkkenhaven, den grønne arv

Køkkenhaven – den grønne arv

Lena Israelsson har skrevet en inspirerende bog om de gamle køkkenurter og dyrkningsmetoder, en arv vi er ved at genopdage.

Druer i danske haver

Bogen »Druer i danske haver« er beregnet til almindelige haveejere, som gerne vil have succes med at dyrke vindruer i deres have.

Den første have

Bogen er tænkt som en hjælp til de nye, unge haveejere, der ikke aner, hvad er op og ned på et skuffejern, eller hvornår man sår persille.

Bøger om gør-det-selv

Her kan du finde bøger om gør det selv-projekter til haven. Lige fra et bygge drivhus, carporte og plankeværk til pileflet, krukkestativer m.m.

Bøger om græsser

Her kan du finde en oversigt med en kort omtale af bøger om græsser – en af de plantegrupper, som er med til at give haven karakter.

Politikens Økologiske Haveleksikon

Politikens Økologiske Haveleksikon giver en grundig indføring i at dyrke hele haven efter økologiske metoder.

Æbler og pærer

Bøger om frugt og bær

Her kan du finde en oversigt med en kort omtale af bøger om bær og frugt i haven, om historie, sorter, dyrkning og anvendelse.

Bøger om klatreplanter

Klatre- og slyngplanter er med til at give haven et tredimensionelt og grønt udtryk, når de espalieres på mure, pergolaer, stolper og buer.

Bøger om stauder

Her kan du finde en oversigt over bøger om stauder, som er gode at have, når man skal vælge den rigtige staude til et sted i haven.

Hortensia er en rigtig god blomst til buketter.

Bøger om blomsterbinding

Når man har en have fuld af blomster, vil man også gerne plukke nogle af dem og lave flotte buketter og blomsterarrangementer.

Bøger om svampe

Her finder du en oversigt over bøger om svampe med fotografier/tegninger og beskrivelser af de forskellige svampe, og om de er spiselige eller giftige

Bøger om roser

Her kan du finde en oversigt med en kort omtale af bøger, der handler om roser, både om dyrkning og sortsbeskrivelser samt rosernes historie.

Bøger om havens dyr

Her kan du finde en oversigt med en kort omtale af bøger om de insekter, fugle og dyr, som man møder både inde i haverne og ude i naturen.

Giv en bog – julen 2016

Da jeg var lille, brød jeg mig ikke om bløde pakker, jeg er stadig rigtig glad for de hårde af slagsen…

Publikationer på nettet

Her kan du finde publikationer om forskellige emner om have, havedyrkning, havens planter og dyr m.m., som du kan hente gratis på nettet.

Forhandlerguide

Økologiens Have

Se alle bøgerne i webshoppen

Naturplanteskolen

Køb bogen Fantasilater

Landsforeningen Praktisk Økologi

Læs boganmeldelser i Praktisk Økologi

Gartneri Toftegaard

»KRYDDERURTER« bogen for urteelskere

Rosenbud

Bøger om hønsehold.

Urteskolen.com

Bøger om ingefær.

Her er du: Forsiden > Inspiration > Bøger

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider