Cirkelhakken

Af Karna Maj, tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave

Der er udviklet et nyt hakkejern. Tanken om at forbedre et simpelt haveredskab som en hakke er jo fantastisk i sig selv.

Med cirkelhakken kan man let komme tæt på de kultiverede planter uden at beskadige deres rødder, da skæret ikke har en spids, som stikker ud mod planten, som det gængse hakkejern har.

Hvor planterne står tæt, er den god, fordi skæret er smalt. Den er derfor nem at arbejde med i havens små bede, men den er ikke god til de store flader, da den har en lille arbejdsbredde. Cirkelhakken er glimrende til småt frøukrudt, hvor ukrudtsplanterne skæres af under rødderne, hvorimod en kultivator ikke nødvendigvis får det hele med. Større rodukrudt, som senegræs og mælkebøtter er den mindre egnet til. I hvert fald ikke i våd lerjord, hvor afprøvningen fandt sted. Måske kan den også bruges til dette i en mere sandet og løs jord.

Cirkelhakken erstatter ikke det almindelige hakkejern, men er et fint supplement. Håndmodellen vil desuden i mange situationer være et bedre valg end en håndkultivator.

Cirkelhakken findes både i en lille og en stor kortskaftet håndmodel og desuden i en stor langskaftet model. Bliver skæret døvt, kan det files.

Nærmeste forhandler oplyses af firmaet Hortensia.

Kommentarer

Der er 1 kommentar til denne tekst. Læs kommentarer…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Arresø Pil

Om saks,syl eller kniv,vi har værktøjet.

Ukrudtshajen

Rullerenser – hjulhakke – såmaskiner

Her er du: Forsiden > Inspiration > Haveredskaber > Cirkelhakken

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider