Anlæg et regnvandsbed

Af Karna Maj, tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave

Det er en god ide at beholde regnvandet på egen grund og dermed bruge vandet til gavn for havens planter og dyr i stedet for at det belaster det offentlige kloaknet.

Man får ikke kun en ny type blomsterbed med smukke planter, men også mulighed for at få rindende vand gennem vandrender, få mange flere sommerfugle, nye insekter og flere fugle.

Hjortetrøst

Hjortetrøst er en af de arter, som kan vokse i et regnbed, og hvis blomster tiltrækker mange sommerfugle. Foto: Karna Maj

I videoen Regnbed kan du se et regnbed, som er blevet en stor succes i haven hos Grethe Clementsen og Egon Jørgensen i Lejre, og høre, hvordan man anlægger et regnbed.

Inden man begynder at planlægge et regnvandsbed, skal man lige tjekke, om man skal ansøge hos sin kommune. Forskellige kommuner har forskellige procedurer hvad angår faskiner og regnvandsbede.

Se videoen Regnbed

Regnbed er produceret af Katzenmark, som løser kommunikationsopgaver for kommuner og offentlige og halvoffentlige virksomheder. Affald og genbrug, vand, spildevand, miljø og planlægning er mangeårige specialer.

Kommentarer

Der er 2 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Karma Shop DeLuxe

Vandkunst leveres incl pumpe og ledning.

Her er du: Forsiden > Prydhaven > Vand i haven > Anlæg et regnvandsbed

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider