Dræbersnegle

snegl

Er det mon en dræbersnegl?

Skov & Naturstyrelsen giver med ny bestemmelsesnøgle haveejerne mulighed for at bestemme om havens snegle er en uskyldig snegl eller en dræbersnegl.

Dræbersneglen klarer både frost og tørke

Dræbersnegle overlever både kolde vintre og tørre somre, Antallet varierer ikke ret meget, men i fugtige og varme perioder er de mere aktive.

iberiske skovsnegle

Bekæmpelse af iberisk skovsnegl

I Den Økologiske Have har de i mange år haft iberiske skovsnegle, og de har derfor stor erfaring med gode metoder til at bekæmpe sneglene.

Dræbersnegl

Sneglebekæmpelse i praksis

Dræbersneglen er kommet for at blive, men med forskellige metoder er det muligt at begrænse dens antal i haven.

Dræbersnegleæg

Snegleæg i hobetal

En måde at mindske antallet af iberiske skovsnegle er at samle snegleæg senest fra 1. september, inden de små ny snegle, som overvintrer, klækkes.

Pindsvin

Pindsvin har ikke dræbersnegle øverst på menukortet

Et pindsvin i din have løser ikke et problem med mange dræbersnegle. Og det er helt forkasteligt at flytte rundt med pindsvin.

Moskusand

Næbet sneglekontrol

Ænder i haven er en yderst effektiv måde at bekæmpe snegle på, ikke mindst dræbersneglene. I tilgift får man kød, æg og underholdning.

Dræbersneglen – gode råd til bekæmpelse

Her finder du praktiske anvisninger på at reducere antallet af dræbersnegle i din have – en vedvarende indsats året rundt er vejen til succes.

Bænkebider bider i snegleæg

Dræbersneglens potentielle fjender

Når man vil dræbersneglen til livs er der også biologiske muligheder, men ikke alle lige velegnede. Heldigvis kan naturen også selv, men beskedent.

dræbersnegle indsamling

Den vilde sneglejagt er skudt i gang

Mange af de velmente råd og midler er decideret skadelige for naturen, og der mangler viden om den ubalance, man uforvarende kan komme til at skabe.

Nogle tanker om det, at avle dræbersnegle

Måske er det bedre at bruge tid og resurser, på andet end at ramme både køkkenhaver og prydbede ind i træ, metal og andet godt.

Her er du: Forsiden > Emner > Dræbersnegle

Søg:

St√łt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider