Spørg eksperterne

Hvordan fjerner vi bedst generende træstubbe?

Jeg har en have, hvor vi har fældet rigtig mange små (i omfang) træer og store buske. Imidlertid ønsker vi, at dette store område skal blive bed, men hvordan fjerner vi alle disse disse stubbe/rødder? Der skal jo kunne sættes noget, så det der med at fræse dem under jordoverfladen er ikke godt. Kan man leje en rendegraver, eller hvad gør vi?

Med venlig hilsen
B. Andersen, marts 2009

Svar

Man kan sagtens leje en rendegraver, men det kræver et særligt certifikat at køre med sådan én. Derfor må den i givet fald lejes med fører, og da vi naturligvis ikke kan give os af med at foreslå »sorte« løsninger, men må forudsætte, at alle gældende regler bliver overholdt, så kan det let blive bekosteligt.

Derfor er det også heldigt, at stubfræsning ikke behøver at standse ved jordoverfladen. Man kan gå både 20 og 30 cm ned i dybden med moderne grej, og så skulle de resterende, døde rødder ikke kunne skabe problemer for dyrkning af jorden.

Det forholder sig faktisk lige modsat: de kanaler, som de gamle rødder har banet i jorden, vil blive brugt af nye planters rødder, fordi hensmuldrende træstof er langt lettere at trænge frem gennem, end jord er det.

Med venlig hilsen
Sten Porse
Pensioneret faglærer, myrica.dk

Kommentarer

Der er 1 kommentar til denne tekst. Læs kommentarer…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Blomstergården

Træer fra egne podekviste

Spiroggro

Frø og stiklinger af træer og buske

Primabolig

Topkapning og beskæring af store træer

Rhododendron-Haven

Specialplanteskole og park

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Buske og træer > Beskæring > Hvordan fjerner vi bedst generende træstubbe?

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider