Spørg eksperterne

Hvad gør man, når et træ efter beskæring begynder at rådne?

Jeg har en blodbøg hjemme i haven, som er ca 100 år gammel, og for ca. 30 år siden blev der savet en gren af. Problemet er nu, at der hvor grenen blev savet af, er der kommet et halvstort hul, hvor træet rådner indad pga. at der kommer vand ind i hullet, når det regner. Spørgsmålet er nu, hvad man kan gøre for at stoppe forrådnelsen, f.eks. putte noget i hullet.

Med venlig hilsen
Mads Steensgaard, november 2003

Svar

Svaret er lige så enkelt, som det er kort: man skal aldrig gøre noget som helst ved huller i træerne. Om der står vand i dem, eller eller om de er fyldt med råd eller trøsket træ, så er svaret det samme. Træerne er nemlig selv bedst til at værge sig mod de svampeangreb som sådan en beskæring uvægerlig medfører. Forudsat altså, at de stadig har deres fulde livskraft i behold.

Det kan så forresten tjene til advarsel. Store beskæringssår på gamle træer bliver med tiden til alvorlige problemer. Svækkelsen viser sig måske først 15–20 år efter – men den kommer, stol på det.

Med venlig hilsen
Sten Porse
Pensioneret faglærer, myrica.dk

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Blomstergården

Træer fra egne podekviste

Scandinavian Gardening

Klipper grene over med Ø op til 5,8 cm

Rhododendron-Haven

Specialplanteskole og park

Dansk Hjemmeproduktion

Opbindingsmateriale

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Buske og træer > Beskæring > Hvad gør man, når et træ efter beskæring begynder at rådne?

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider