Spørg eksperterne

Kan vi bruge en buskrydder uden at skade de sjældne planter?

Vi ejer en sommerhusgrund med »en vild mark«, hvor der vokser slåen, rynket rose, brændenælder, tidsler og rejnfan – men også en del sjældne blomster. Hvis vi rydder »marken« med buskrydder og fjerner næsten alt over jordoverfladen – men ikke pløjer – vil vi så gøre de sjældne blomster skade?

Med venlig hilsen
Bodil Gullev, november 2005

Svar

De fleste af de sjældne urteagtige planter vil ikke tage skade af en buskrydder, men det er spørgsmålet om en buskrydder er nok. Særligt de rynkede roser breder sig uhæmmet ved rodskud, så det vil være fornuftig, at lægge en flerårig plan for fjernelsen af disse. Enten kan man grave dem op, eller man kan trække dem op med en kæde om planten. En bil eller en traktor kan så klare optrækningen. Nogle gange må man dog løsne omkring planten, inden man hiver op. Det følges op af fjernelse med buskrydder og opgravning af nye skud.

Alt afhængig af hvilke sjældne planter, du har, så kan det godt tænkes, at du skal lade nogle buske stå for at skabe lidt skygge – f.eks. et par slåen.

Med venlig hilsen
Jens Thejsen
Konsulent, underviser og forfatter, www.jensthejsen.dk

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Spiroggro

Frø og stiklinger af træer og buske

Primabolig

Topkapning og beskæring af store træer

Rhododendron-Haven

Specialplanteskole og park

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Buske og træer > Beskæring > Kan vi bruge en buskrydder uden at skade de sjældne planter?

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider