Spørg eksperterne

Hvor meget skal vi fodre vores moskusænder?

Vi har en hel del snegle i haven (ca. 3/4 tønde land). Derfor har vi anskaffet os 5 moskusænder, som for alvor tager for sig af sneglene i vores have. Foreløbig en stor succes. De går frit rundt i køkkenhaven, hvor vi har høstet for i år. Nu er spørgsmålet: Hvor meget foder skal de have ved siden af snegle og hvad de ellers finder i haven? På den ene side skal de jo helst ikke have så meget så de mister lysten til at tage vore snegle. På den anden side kan de jo ikke leve kun af græs og snegle.

Med venlig hilsen
Lars Dahl Pedersen, august 2002

Svar

Herligt at høre om succes med bekæmpelse af den spanske snegl uden at bruge sneglegift. 5 moskusænder til 3/4 tønde land er åbenbart en god opskrift. Spørgsmålet er så, hvor meget supplerende foder ænderne skal have. Det behøver I faktisk ikke at bryde jeres hoveder så meget med. I skal bare tilbyde ænderne et frit færdigfoder, de skal nok spise snegle alligevel!

Det betyder dog ikke, at man bare hælder en sæk foder op, og lader dem æde sig gennem det. Man må lige eksperiemntere lidt og finde ud af, hvor meget de ca. æder på en dag. Hvis der flere dage i træk levnes, skal portionen reduceres. Omvendt, hvis der flere dage i træk er spist helt op, så skal man lige prøve, om de vil have mere.

Vær opmærksom på, at ænder synes, det er vidunderligt at snadre, så de vil gerne have vand i foderet eller et vandfad nær ved foderet. Husk hyppig rengøring af foderskåle, for at undgå surt foder.

Det er ikke så mange steder, man kan få færdigfoder til ænder, men enkelte foderstof-forrretninger har det – f.eks. Foderhuset (tlf. 75 65 62 64), som sælger vedligeholdelses-foder til ænder i sække á 25 kg for knap 70 kr. Andre foderstoffirmaer anbefaler som alternativ foder, som er afbalanceret til andre dyr, typisk voksefoder til kyllinger. Det fungerer også.

Med venlig hilsen
Susanne Mørk-Jensen
Agronom, Susannes have

Kommentarer

Der er 4 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Rosenbud

Tilbehør til din høne,

Vildtremisen.dk

Bedre levested for vildt, fugle,insekter

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Dyr i haven > Hvor meget skal vi fodre vores moskusænder?

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider