Spørg eksperterne

Hvilke danske æbler nærmer sig Pink Lady i smag?

Findes der en dansk æblesort, der smager som Pink Lady, men som er eget til dyrkning herhjemme?

Med venlig hilsen
Elisabeth, februar 2016

Svar

Pink Lady æbler er efter min mening et godt eksempel på reklamens magt. Jeg har ikke selv smagt Pink Lady, men fra rigtig mange kunder er den beskrevet som smagsneutral. Den er opreklameret fordi den har holdbarhed, transportfasthed og er sprødt. Dertil kommer at den produceres i et område, hvor der kan produceres flere millioner tons, så Pink Lady kan bære den enorme markedsføring, der er brugt på denne sort.

Vil man have søde æbler, der er sprøde, så er Nanna og Katinka gode sorter i starten af sæsonen. Fra midten af september er den gamle sort mossingboen Per Smed og senere en sort som Holstener Cox, men den har måske for megetsmag i forhold til mine oplysinger om Pink Lady.

I øvrigt findes der så mange danske æbler med en udmærket smag, at der er æbler til enhver gane. Mulighederne for at dyrke gode velsmagende æbler i Danmark er store, der findes så mange smagsnuancer i danske æbler, at det kan være vanskelligt at vælge.

Prøv i sæsonen at møde op til nogle af de arrangementer, der er i frugtplantager og andre steder. Blandt andet er der en række arrangementer på Blomstergården ved Viborg og æblets dag på Landbrugsmuseet Gammel Estrup, hvor der er mulighed for at smage mange forskellige slags æbler. Desværre bliver der ikke åbent hus på Pometet i Tåstrup i 2016.

Med venlig hilsen
Villy Mougaard
Planteskoleejer, Blomstergården

Kommentarer

Der er 4 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Spiroggro

Udlejning af mosteri

Søkjærgård Samsø

Søkjærgård Samsø økologiske Skovlandbrug

Naturplanteskolen

Flerårige spiselige planter til haven

Gartneri Toftegaard

Gamle danske sorter

Gamlefrugtsorter.dk

Gamle sorter af frugttræer på vildstamme

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Frugt og bær > Æbler > Hvilke danske æbler nærmer sig Pink Lady i smag?

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider