Hej Brevkasse
Jeg vil gerne dyrke forårsløg i min køkkenhave, de til at spise. Hvor køber man disse? Er det frø eller stiklinger? Hvorledes dyrker man dem bedst?
På forhånd tak.
Med venlig hilsen
Gitte, marts 2002
Forårsløg dyrker man fra frø, og alle frøfirmaer har dem i deres sortiment. Frøfirmaerne kan du finde i Forhandlerguiden. Den mest almindelige sort hedder ‘White Lisbon’. Ofte føres forårsløg under det engelske navn Springonions. I butikkerne sælges forårsløg ofte under det halvt fordanskede springløg. Jeg har aldrig set dem som udplantningsplanter, men det ville være oplagt, og de ville givet kunne sælges.
Forårsløg sås enten direkte på friland først i april eller de forkultiveres og plantes ud i første halvdel af maj. Såede løg er langsomme startere, så derfor forsvinder de let i ukrudt, hvis man ikke er omhyggelig med at luge. Det kan derfor være en god ide at forkultivere. De sås da enten i vindueskarm eller drivhus i sidste halvdel af marts. Hvis man vil have en tidlig afgrøde, kan man så inde allerede fra sidst i februar. En anden mulighed er at så dem sidst i juli–august. Men overvintringen kan være usikker i hårde vintre. Forårsløg kan også dyrkes som en flerårig kultur. Fordelen er her, at man også får høstklare forårsløg i april, når man har mest brug for frisk grønt.
Med venlig hilsen
Karna Maj
Tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave
Søg i forhandlerguiden:
Grøntsags- & blomsterfrø til køkkenhaven
Økologisk besøgshave
Land Højbede og Plantekasser
Anderledes øko grøntsager
Lægebaldrian,duftende,selvsående
Flerårige spiselige planter til haven
Søkjærgård Samsø økologiske Skovlandbrug
SÆTTEHVIDLØG, spisehvidløg og biovine
Alt til den økologiske have
Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Køkkenhaven > Hvordan dyrker jeg forårsløg?
Kommentarer
Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…