Mine grønkål står i fuld blomst efter anden års vækstsæsson. Kan det lade sig gøre at bruge de grønne blade til mad, selvom de er gået i blomst, de ser fine ud.
Med venlig hilsen
Bent Kallesøe, maj 2007
Prøv at smage på dem. De smager sikkert ikke særligt godt. De fleste planter, der går i stok (laver blomsteranlæg) får mere stærkt smagende blade, selv om de ser fine ud. Du kunne derimod have haft glæde af at spise blomsterstilkene, da de endnu var unge og kun i knop. Det er en stor delikatesse. Men jeg kan godt forstå at du overvejer, om de kan spises, for lige nu er der ikke meget at hente i køkkenhaven. Englænderne taler om »the hungry gap«.
Glæd dig over blomsterrigdommen – og høst evt. frø fra dem. Det kræver dog, at der ikke er andre blomstrende havekål end dine grønkål flere haver væk, da de ellers krydser.
Blomstrende kål giver skyer at lysegule blomster – her broccoli. Foto: Karna Maj
Med venlig hilsen
Karna Maj
Tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave
Søg i forhandlerguiden:
Økologisk besøgshave
Anderledes øko grøntsager
Grøntsags- & blomsterfrø til køkkenhaven
SÆTTEHVIDLØG, spisehvidløg og biovine
Land Højbede og Plantekasser
Alt til den økologiske have
Lægebaldrian,duftende,selvsående
Søkjærgård Samsø økologiske Skovlandbrug
Flerårige spiselige planter til haven
Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Køkkenhaven > Kan man spise blade af blomstrende grønkål?
Kommentarer
Der er 7 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…