Spørg eksperterne

Kan man købe og sætte krokus i februar?

Kan man sætte krokusløg nu i februar måned, og kan man købe løgene nu. Vi vil gerne have dem sat i græsplænen.

Med venlig hilsen
Mona Tyrsted, februar 2008

Svar

Jeg forstår godt, at I pludselig får lyst til at fylde græsplænen med krokus, når man ser, hvor flot de står i andres haver. Men havedyrkning er ikke altid at knipse med fingrene og sige Hokus Krokus. Og her er I kommet til noget, hvor I er nødt til at have lidt tålmodighed. Krokusløg skal sættes i september – de er kun til salg i efteråret. Men det er så let at glemme. Så skriv det ind i kalenderen i september måned og køb så en masse.

De krokus, som man kan købe i knop i potter i butikkerne her i februar og marts er drevet frem, og dermed er de ikke meget værd til at skabe blomsterflor næste forår. De vil højst sandsynligvis ikke blomstre – i hvert fald ikke med samme kraft som de løg, I køber i september. Men hvis I har afblomstrede krokus i potter, så skal de selvfølgelig plantes ud i haven.

Hvis I nu kigger i gode venners haver, så kan det være, at der er et eller flere steder, hvor der står store tætte blokke med krokus. Her kan man jo forsigtigt spørge, om de vil dele lidt med jer. Blokkene har godt af med års mellemrum at bliver delt. Når de visner ned, kan løgene tages op og tørres og gemmes til lægning i efteråret. Der er i øvrigt forskel på krokus – der er ikke kun forskel i farve og størrelsen på blomsterne, der er forskellige arter. Se mere i artiklen Krokus forår og efterår. Her kan I også finde inspiration til at plante efterårskrokus i plænen.

Med venlig hilsen
Karna Maj
Tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave

Kommentarer

Der er 1 kommentar til denne tekst. Læs kommentarer…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Blomstergården

Duftende Georgin hentet hjem fra Canada.

Havearkitekt Lene Palmer

Havedesign i København og på Sjælland

Solsikken

Alt til den økologiske have

Staudemarken

Stauder i potter.

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Prydhaven > Løg og knolde > Kan man købe og sætte krokus i februar?

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider