Spørg eksperterne

Hvordan får jeg ‘Bridal Crown’ til at blomstre igen?

Hvordan får jeg Narcissus Bridal Crown til at blomstre igen? Jeg har ikke problemer med narcisser i almindelighed. Men det har aldrig lykkedes mig at få blomst i Bridal Crown igen. De er både smukke og dufter så dejligt.

Med venlig hilsen
Hanne Krogh, januar 2011

Svar

Den er svær! Umiddelbart ville man blot tilråde det, som gælder for alle narcisser: veldrænet jord, hyppig deling og tidligst nedskæring efter at bladene er blevet slappe, men da der jo ikke er problemer med de andre narcisser hos samme havedyrker, må der mere til. Mit gæt er, at løgene ikke får den tilstrækkelige påvirkning til at kunne danne blomsteranlæg. Denne sort skal have 12–14 uger ved en temperatur på 5–8 grader C. Det kan være svært at give i Danmark, hvor vintertemperaturen svinger op og ned i nærheden af frysepunktet.

Derfor bør løgene tages ind i oktober, hvorefter de skal lagres køligt og tørt indtil slutningen af januar. På det tidspunkt lægger man dem i fugtigt sand og anbringer dem i et lokale (f.eks. en kælder), hvor temperaturen holdes et stykke over de 5 grader. Det samme kan opnås øverst i et ældre køleskab. Her står løgene så indtil slutningen af april, hvor man planter dem ud på voksestedet.

Med venlig hilsen
Sten Porse
Pensioneret faglærer, myrica.dk

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Havearkitekt Lene Palmer

Havedesign i København og på Sjælland

Staudemarken

Stauder i potter.

Blomstergården

Duftende Georgin hentet hjem fra Canada.

Solsikken

Alt til den økologiske have

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Prydhaven > Løg og knolde > Hvordan får jeg ‘Bridal Crown’ til at blomstre igen?

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider