Spørg eksperterne

Hvad gør jeg ved de nye, små løg på tulipanløgene?

Efterårets store og dyre tulipanløgsindkøb levede helt op til forventningerne. Løgene er nu taget op (de høje, uden at stænglen var helt visnet ned – iht. jeres indlæg om tulipaner). De er blevet dyppet i Atamon og hænger fint til kølig, mørk tørring. Men da vi tog dem op, så vi, at nu har en tulipan ikke blot ét løg, men der sidder måske 2–3 små løg på det store, der nu ikke er så stort mere. Hvad gør vi ved alle disse små løg? Og det store, der nu er meget mindre, giver det også mindre blomster? Alt må prøves for at få samme fryd og farveglæde som i år – helst uden at skulle investere i det hele igen.

Med venlig hilsen
Annetterose Dyrby, juni 2002

Svar

Det er det helt rigtige, I har gjort. Det er også korrekt, at det midterste løg vil give en lidt mindre blomst til næste år – lidt mere naturlig størrelse måske? Men farve og form bliver ved med at være de samme, hvis I ellers fortsætter med at pleje løgene, som I har gjort i år. De små sideløg skal behandles ganske som de store. De skal bare tørre med, og når I planter
løg ud til efteråret, skal de plantes med. De vil ganske vist kun sætte blade et par år endnu, men til gengæld vil de blive til flot blomstrende planter bagefter.

Med venlig hilsen
Sten Porse
Pensioneret faglærer, myrica.dk

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Havearkitekt Lene Palmer

Havedesign i København og på Sjælland

Staudemarken

Stauder i potter.

Solsikken

Alt til den økologiske have

Blomstergården

Duftende Georgin hentet hjem fra Canada.

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Prydhaven > Løg og knolde > Hvad gør jeg ved de nye, små løg på tulipanløgene?

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider