Skovtulipaner

Af Jens Thejsen, konsulent, underviser og forfatter, www.jensthejsen.dk

Der findes et hav af flotte tulipaner, men hvis man satser på den biologiske værdi, er det en ide at vælge botaniske eller vilde tulipaner. De er næsten altid noget mindre og ikke så farvestrålende som de populære hybrider, men de har til gengæld en anden, mere enkel skønhedsværdi.

En god tulipan at starte med er: Skovtulipan, Tulipa sylvestris. En let og fin tulipan med gule blomster, som bliver ca. 20–30 cm høj og blomstrer maj – juni. Den er vildtvoksende over det meste af Europa, hvor den trives i let jord, i lyse krat, på stenede bjergsider og på steppen. I Danmark er den enkelte steder forvildet fra haver.

Selv om den kaldes skovtulipan, er det mere en plante til fuld sol eller let skygge end til egentlig skov. Flere havedyrkere har haft problemer med at få den til at blomstre. Som regel er problemet, at de har plantet den forkert: i en for tung jord og i for meget skygge. Men plantes den rigtigt, er den på ingen måde besværlig.

Hvis skovtulipanen får fred, breder den sig moderat, da den ud over at lave nye løg, laver krybende jordstængler (rhizomer). Lader man være med at grave og fræse omkring skovtulipanen, vil den efterhånden fylde mere og mere uden dog at blive et ukrudt.

Kommentarer

Der er 3 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Solsikken

Alt til den økologiske have

Staudemarken

Stauder tilltrækker bier, som bestøver.

Bjarne’s frø og planter

Eksotiske og specielle er vores liv!

Staudestedet

Mange forskellige stauder

Naturplanteskolen

Flerårige spiselige planter til haven

Blomstergården

Store samlinger af dagliljer og hosta

FAUSOL A/S

HORNUM – Stort udvalg af blomsterfrø

Økologiens Have

Frø og blomster, også i haven

Her er du: Forsiden > Prydhaven > Blomster > Løg og knolde > Skovtulipaner

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider