Spørg eksperterne

Hvordan fjerner vi liljekonvaller?

Vi har overtaget et ældre hus med stor have, men næsten overalt i haven er der kun liljekonvaler. Vi ville gerne dem til livs, uden at det går ud over for mange andre planter.

Med venlig hilsen
Laura Andersen, marts 2005

Svar

Jeg tror ikke, I får de store problemer med at fjerne dem. Liljekonvaller er i følge mine erfaringer meget lette at grave op og fjerne, og så kan man bare fjerne evt. oversete planter om i foråret, når de kommer frem med de ny blade.

Hvis de har stået der i mange år, kan det være et stort arbejde at grave dem op, og det er sikkert heller ikke så let at grave dem op, uden at de andre planter også skal med op en tur. Der, hvor der er andre planter, som skal bevares, og I ikke kan undgå at grave dem med op, er I nødt til at vente til hen omkring 1. maj, hvor det er det bedste tidspunkt for omplantning og evt. deling af stauder.

Til gengæld kan det være ret svært at etablere liljekonvaller igen, så husk at lade nogle blive stående. Det er i hvert fald min erfaring, da jeg igen, efter at mine børn var blevet store, ville have liljekonvaller i haven. Liljekonvaller er giftige og derfor ikke så gode sammen med små børn. De kan evt. indhegnes i en periode med små børn.

Der er rigtig mange mennesker, som gerne vil aftage liljekonvaller, så det kan være en god ide at spørge naboer og venner, inden I graver dem alle op.

Med venlig hilsen
Karna Maj
Tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave

Kommentarer

Der er 2 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Staudemarken

Stauder i potter.

Solsikken

Alt til den økologiske have

Havearkitekt Lene Palmer

Havedesign i København og på Sjælland

Blomstergården

Duftende Georgin hentet hjem fra Canada.

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Prydhaven > Løg og knolde > Hvordan fjerner vi liljekonvaller?

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider