Spørg eksperterne

Hvor giftig er liljekonval?

Vi har læst, at liljekonvaller er »dødeligt giftige«, men hvor nervøse skal vi være for kombinationen små børn og haven fuld af liljekonvaller? Kan et barn dø af at tygge på et blad?

Med venlig hilsen
Benny Skjoldager, maj 2006

Svar

På hjemmesiden Giftinformationen Bispebjerg Hospital kan man finde råd om forgiftninger fra planter, svampe, lægemidler, insektbid, kemiske produkter. Rådgivningen har hidtil kun været åben for telefoniske råd til læger, men fra slutningen af 2006 udvides funktionen, så alle kan søge råd ved at ringe.

I deres database kan man søge på plantenavne og få specifikke råd om hvilke dele af planten, der er giftig, symptomer på forgiftning og hvilke forholdsregler man skal tage, herunder hvilket kvantum der er kritisk.

Her kan man læse, at hvis mere end 5 bær, blomsterklokker eller andre plantedele er indtaget, skal man kontakte læge. Det står dog ikke om det er for et voksent menneske eller et barn. Se søgning på liljekonval.

Databasen er baseret på publikationen: »Farligt Ufarligt«, som Giftinformationen og Forbrugerrådet har lavet i fællesskab. Det er en dansk bearbejdet udgave af en tilsvarende svensk bog. Oplysningerne i bogen har mange tusinde forespørgsler om forgiftninger til den svenske »Förgiftningscentralen« og den danske Giftinformation som grundlag.

Med venlig hilsen
Karna Maj
Tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave

Kommentarer

Der er 1 kommentar til denne tekst. Læs kommentarer…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Blomstergården

Duftende Georgin hentet hjem fra Canada.

Havearkitekt Lene Palmer

Havedesign i København og på Sjælland

Solsikken

Alt til den økologiske have

Staudemarken

Stauder i potter.

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Prydhaven > Løg og knolde > Hvor giftig er liljekonval?

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider