Spørg eksperterne

Hvor kan jeg få fat i mos til at hegne mod dræbersnegle?

Jeg har læst i et opslag på facebook at dødt mos i en bræmme omkring haven skulle kunne holde sneglene ude! Jeg vil gerne selv afprøve dette, men jeg har ikke adgang til mos, og jeg kan desværre ikke finde nogle steder på nettet i dk, hvor det kan købes! Må man tage i skoven og høste mos selv? Eller kan I hjælpe mig med at finde et sted, hvor jeg kan købe det?

Jeg er usikker på, hvor meget jeg skal bruge, men jeg vil tro ca. nok til at dække 50 kvadratmeter!

Med venlig hilsen
Jan Ole Kofod, juni 2015

Svar

Jeg kender godt det »gode« råd med mos, som er i omløb. Det var det store pressehit for et par somre siden. Det viste sig, at manden, der fremføret rådet, brugte mos, som åbenbart var blevet behandlet med jernvitriol.

Mange afprøvede mosset, men det viste sig, at mosset kun virkede i tørre perioder, når det var vådt, havde det ingen virkning.

Så lad endelig mosset blive i skoven – vi skal ikke have ødelagt naturen. Reglerne siger, at du max må samle en bærepose mos til privat brug. Se Hvad må jeg samle i skoven.

Men jeg kan godt forstå, at du gerne vil have et haveareal i fred for snegle, for det er ikke sjovt, når de æder af havens planter. Her er den bedste løsning et sneglehegn. Det er en engangsinvestering og du kan, efter at have etableret det og ryddet det indhegnede område for snegle, regne med at have et sneglefrit område. Du skal dog være opmærksom hver gang, du flytter planter ind udefra. Og lad være med at hente kompost derind fra den øvrige del af haven.

Læs mere om dræbersnegle og bekæmpelse

Med venlig hilsen
Karna Maj
Tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave

Kommentarer

Der er 1 kommentar til denne tekst. Læs kommentarer…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Borregaard BioPlant

Nyttedyr til drivhuset og haven.

Robinie.dk – SkovTrup

Beskyt afgrøder med insektnet – bionet

Solsikken

Alt til den økologiske have

Revira – det usynlige hegn

Det usynlig hegn mod uønskede dyr.

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Skadedyr > Hvor kan jeg få fat i mos til at hegne mod dræbersnegle?

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider