Tips og ideer

Etabler et nemt og nyttigt hegn

Her på nordfyn har jeg en fritliggende, lille ejendom, omkranset af marker. Efterhånden som jeg beskærer og udtynder diverse træer og buske, bygger jeg et hegn hele vejen rundt langs kanten af min jord. De afskårne grene bliver bare lagt og snoet ind og ud imellem de bestående træer. Hegnet synker sammen, som tiden går, men bliver bare fornyet ovenpå med nye grene.

Tillige med, at det giver et godt læ omkring huset, køkkenhaven og marken, så er hegnet også et rigtigt godt skjulested for små og store nyttedyr. Gærdesmutten bor rigtig mange steder imellem grenene.

Nu er jeg så heldig at have grene fra gamle stynede poppeltræer, hassel og pil. De fylder godt i hegnet,og grenene er gode til at blive lagt på kryds og tværs.

Længst nede på min 130 m lange grund, ligger et ca. fire meter bredt bælte af afskårne grene og træstammer. I sommerhalvåret er der livlig trafik af bl.a. flagermus, humlebier, mejser og skrubtudser. Her i efteråret flytter pindsvinene ind. Når de nedfaldne blade blæser rundt her i oktober og november måned, så lægger de sig ganske fint op imod grenene i hegnet.

Så alt i alt, en nem, nyttig og naturlig afgrænsning imellem haven og markerne omkring.

– Grete Zebitz

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Vildtremisen.dk

Udsætning af vildt mm

Rosenbud

Læs gode tips om høns i haven.

Her er du: Forsiden > Tips og ideer > Dyr i haven > Etabler et nemt og nyttigt hegn

Søg:

St√łt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider