Tips og ideer

Giv solsortene en mudderskål

Jeg er velsignet med mange solsorte i min have, men de vil gerne pille i mine potter. De gør det ikke, fordi de mangler vand. Mine solsorte har 2 store vandfade, som de bader i flere gange daglig, så jeg må fylde mere i.

Når solsortene piller i potterne, skyldes det, at de bruger meget våd jord til redebygning. Så når de vil pille i potterne laver jeg en lav skål eller balje, ca. 5 cm. høj, og fylder den halvt op med jord og vand til et dejligt pløre. De bruger så mudderet i stedet for at ødelægge alt det, jeg har i mine potter. Men husk, at der hele tiden skal være nok pladder til dem. Jeg har her i juni allerede fyldt mudderskålen op 5 gange. Det er fantastisk at se dem arbejde med pladderet og blande det med små græsstykker for at bygge reder. Det går stærkt, andet hold unger er ved at flyve fra reden, og det er helt utroligt spændende at følge dem.

Stil skålen et sted i nærheden ved potterne, så solsorten har en chance for at opdage den. Min står på kompostbunken, hvor de finder en masse materiale til at blande med mudderet.

– Eva Olsen

Kommentarer

Der er 2 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Vildtremisen.dk

Udsætning af vildt mm

Rosenbud

Læs gode tips om høns i haven.

Her er du: Forsiden > Tips og ideer > Dyr i haven > Giv solsortene en mudderskål

Søg:

St√łt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider