Havenyt uge 37: Her i september kan man hente masser af grønt og bær i køkkenhaven, og der er så mange modne æbler og pærer, at det er svært at følge med. Heldigvis kan overskuddet gemmes, tørres eller syltes. Læs mere om det i Ugens Havenyt.
Ledig jord i køkkenhaven kan forvandles til smukke grønne efterårsbede ved at så grøngødning.
De holder samtidig på de næringsstoffer, som er i jorden, så de ikke udvaskes og giver algevækst i havmiljøet.
Desuden forbedrer efterafgrøder din jord, og når planterne at blomstre, giver det også føde til havens insekter.
Tomater yder godt med gødning lavet med naturens ressourcer. Få Yen’s opskrift på kun at gøde tomater én gang med bl.a. banan og æg.
Bliv klogere på et frodigt og robust staudebed, der klarer sig godt i det danske klima med de forandringer og udfordringer, der følger af klimakrisen.
Auberginer kommer i mange farver, former og størrelser. De hvide, grønne eller stribede er ikke vanskeligere at dyrke end de traditionelle lilla.
Inden du begynder at tilberede en lækker ret med græskar eller squash, bør du smage på den for at være sikker på, at den ikke er bitter og giftig.
Blomsterne blomstrer intenst, lyset er fladt og gyldent, langt og skyggegivende. Mantraet er lilla, violet, magenta, purpur, blåt og gyldent.
Solhat er en præriestaude, som trives bedst i fuld sol og lever virkelig op til sit navn ved at lyse haven helt op med sine varme guldgule farver.