ret rundt i haven

Ramsløg – ukrudt eller grønsag

Af Karna Maj, søndag, 24. februar 2002

Ramsløgene var der allerede, da jeg overtog min have for 24 år siden. Og lige siden har jeg energisk forsøgt at begrænse dem til kun at være nede under 10 m hasselhæk. Her er de et flot grønt bunddække med smukke hvide blomsterbolde af små stjerneformede blomster. Ramsløg visner ned i juni efter at have sat masser af frø. Og det er netop med disse frø, at den forsøger at invadere resten af haven, så nye planter dukker op, hvor jeg ikke tidligt nok får luget. Det er især inde under havens buske.

Ramsløg

Vedbend og ramsløg udgør det grønne bunddække under en del af hasselhækken. Foto: Karna Maj

Ramsløg kan spises

Det var derfor med stor interesse, at jeg til det ny martsnummer af tidsskriftet Praktisk Økologi, som jeg er redaktør for, lige har redigeret en artikel om ramsløg. Ramsløg er nemlig en glimrende grønsag – det hele kan spises. Den indeholder oven i købet 20 gange så meget C-vitamin som citroner.

Jeg har selvfølgelig afprøvet det. Og de både smager og dufter virkelig af noget. Og så på en årstid, hvor der ikke er ret meget andet friskt fra haven. Så nu skal de ikke hakkes og udryddes, men spises.

Lige nu er bladene på vej op, så dem bruger jeg af nu. Løgene freder jeg og venter med at grave nogle af dem op, til det bliver vinter igen. Men man skal selvfølgelig være sikker på, hvordan løgene ser ud, da de andre blomsterløg i haven ikke skal på menuen. Hvis man er bange for at forveksle dem, kan man jo dyrke ramsløg i rækker i køkkenhaven.

Kommentarer

Der er 43 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…

Relaterede sider

Her er du: Forsiden > Året rundt i haven > Karnas have > 2002 > Februar > Ramsløg – ukrudt eller grønsag

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider