ret rundt i haven

Nye – og store kartofler

Af Karna Maj, torsdag, 27. maj 2004

Jeg havde – trods kulden i maj – optimistisk sat næsen op efter nye kartofler til Grundlovsdag. Måske nogle små nogen forsigtigt pillet op til pinsefrokosten.

Det er vigtigt, at nye kartofler ikke mangler vand i den periode, hvor de vokser. Og faktisk havde jeg ikke haft fingeren nede for at mærke efter, da vi her på Lolland har fået masser af vand i maj. Så jeg stak i forbifarten lige fingeren ned midt i en stor kartoffeltop ved siden af havegangen for at checke. Men hvad var det? Jeg lod fingeren glide lidt frem og tilbage. Var det en stor sten? For en kartoffel kunne det da ikke være med den størrelse. Og dog – jeg kunne mærke skindet give sig, når jeg gnubbede lidt. Så op måtte den. Hold da op en stor ny kartoffel. Og der var flere, men den første var den største – også efter at jeg havde gravet 3 toppe op, så der var nok til aftensmad til to mand.

Nye kartofler

De ny kartofler er meget store, men tll gengæld er der ikke så mange under hver top. Her udbyttet fra 3 toppe. Foto: Karna Maj

Hvor vi glæder os – og så er vi fri for at købe flere nye udenlandske – og ikke økologiske – kartofler, som ikke smager af ret meget.

Det gør ikke spor, at der skal tre blokke til at mætte to mennesker hver dag, for jeg har en kasse med flere porreplanter stående, så der bliver plantet porrer lige så hurtigt, som vi graver kartofler op. Nye kartofler betragter jeg som en ekstraafgrøde – men hvilken. Jeg tror, at det er de største kartofler, jeg har haft så tidligt.

Kommentarer

Der er 3 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…

Relaterede sider

Her er du: Forsiden > Året rundt i haven > Karnas have > 2004 > Maj > Nye – og store kartofler

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider