ret rundt i haven

Kartofler og frostnætter

Af Karna Maj, mandag, 16. april 2007

Kartofler kommet op

Kartoffelskuddene bryder ubesværet op gennem den noget tørre lerjord. Foto: Karna Maj

Jeg har kigget den sidste uge, men først i går var der endelig et par kartofler, som havde givet sig til kende med små grønne skud i den brune jord under plastdækket.

I dag var der flere, og med sol og 20 graders varme, måtte plasten af for ikke at varmeskade kartoffelbladene. I stedet for er der kommet et lag fiberdug over. Det dæmper vinden og giver et par graders varme yderligere. Det kan der være god brug for i den kommende uge, hvor de dejlige sommerlige temperaturer halveres, og der bliver risiko for nattefrost. Så der skal nok et lag fiberdug mere over inden da.

Kartofler kommet opKartofler kommet op

Blade der strutter af velvære og vitalitet. Foto: Karna Maj

I det lys var det næsten med et »desværre«, at jeg så, at kartoflerne også er begyndt at skyde op i en senere lagt bed. Men så må det også beskyttes mod evt. frost. Måske er det nok bare at hyppe lidt jord op over skuddene og dække med et lag fiberdug. Det kan også være at jeg undgår frost her, da der kun er to kilometer ud til Nakskov Fjord, og med nordvestenvind, vil vinden komme derude fra.

Med hensyn til nattefrost er jeg mere bekymret for mit Opal blommetræ end for kartoflerne, da det har udsprungne blomster. Og vores Conference pæretræ står med store knopper. Jeg har også i dag set et sødkirsebærtræ med store hvide knopper – det skulle helst ikke tage skade, da det er alletiders kirsebær, som jeg plejer at få lov til at være med til at spise af i juli. Det er mindst 10 dage tidligere blomstring for både blomme og kirsebær, end jeg har set i mine 30 år som haveejer.

Tidlig forår er ikke kun af det gode…

blomme i blomst

Blomstrende Opal blomme den 15. april 2007. Foto: Karna Maj

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Her er du: Forsiden > Året rundt i haven > Karnas have > 2007 > April > Kartofler og frostnætter

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider