Plantekummer som samlesæt

Af Karna Maj, tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave

I små haver, hvor hver m² skal udnyttes, er det en fordel at dyrke i forhøjede bede og plantekummer, hvor man ikke træder på jorden. Når jorden er løs, får planterødderne optimale forhold, og der kan dyrkes flere grønsager på samme areal, og for blomsternes vedkommende, kan man få plads til endnu flere blomster i samme bed, og der kan plantes blomster, som frodigt breder sig ned over kanten, f.eks. hængelobelia.

Men normalt er højbede faste bede, og det betyder, at det er svært at ændre havens struktur. I Brande har opfinderen Thule Jessen imidlertid fået en god ide – plantekummer og små højbede i samlesæt. Modulerne sættes sammen med et patenteret samlegreb i enderne. Grebet tillader, at de enkelte stykker hængsles i vinkler fra 180 grader og helt ned til 30 grader.

samlegreb

Modulerne sættes sammen med et patenteret samlegreb i enderne. Foto: Land Højbede

Bedene bliver 25 cm høje, og de enkelte moduler fås i 3 længder: 40, 60 og 80 cm

Modulerne kan sættes sammen til firkantede, aflange, trekantede eller sekskantede former. Og man kan sætte flere bede ovenpå hinanden, og derved også dyrke i højden.

Modulerne fås i galvaniseret plade eller råjern, der efter et stykke tid opnår en smuk rusten overflade. Ekstra fordele er, at materialet ikke rådner, og modulerne kan flyttes efter behov.

Se mere på Land Have.

Land Højbede præsenteret af Søren Ryge på DR1

Det var Land Højbede, som Søren Ryge præsenterede i sit program på DR1 den 27. april 2004, men han glemte at sige firmanavnet.

Kommentarer

Der er 4 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Laybourn Design

Termometer frøen af støbejern

Land Højbede

Land Højbede og Plantekasser

Her er du: Forsiden > Inspiration > Nye produkter til haven > Plantekummer som samlesæt

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider