Spørg eksperterne

Hvilke planter kan jeg bruge til at dække en skråning med?

I den nyanlagte del af min æbleplantage har jeg en skråning, som jeg ikke ved, hvad jeg skal plante på. Den er ret skrå, og jeg vil ikke umiddelbart kunne slå den, hvis der er græs, men der er meget ukrudt, og min erfaring er, at bunddække kræver meget lugning, og det har jeg ikke mulighed for. Er der evt. lave urter, der kan sås, og som vil dække, de skal jo helst ikke slås.

Har I nogen ideer til, hvad jeg kan stille op? Det drejer sig om et større areal.

Med venlig hilsen
Ritt Bjerregaard, juni 2002

Svar

Bunddække er bestemt ikke et vidundermiddel, og ofte volder det problemer, når der kommer ukrudt. Ganske få grove stauder kan vinde kampen mod ukrudt. Her er en enkelt, som er en af de bedste, nemlig storblomstret kulsukker. Det botaniske navn er Symphytum grandiflorum, og den bliver 30 til 45 cm høj. Den har et kraftigt rodnet med udløbere og er tæppedannende og kan klare sig i næsten al slags jord, dog ikke ren sandjord. Tåler både sol og skygge.

Den vil brede sig og kan stort set klare al ukrudt, men til gengæld kan man heller ikke have ret meget andet sammen med den. Det er på mange måder en god plante, som danner en flot grøn bund og blomstrer med mange bleggule blomster i maj. Men når man kommer hen til det begyndende efterår, visner den og er ikke flot mere.

Hvis det hurtigt skal give et godt resultat, skal jorden naturligvis gøres så ukrudtsfri som muligt inden plantning. Hvis man ønsker lidt ekstra farve på, kan man indplante sorten Symphytum grandiflorum ‘Hodcote Blue’.

Med venlig hilsen
Jens Thejsen
Konsulent, underviser og forfatter, www.jensthejsen.dk

Kommentarer

Der er 1 kommentar til denne tekst. Læs kommentarer…

Relaterede sider

Forhandlerguide

BIOBYG– lidt mere levende

Sansekassen-Fordybelse og leg.

Grønne Grunde

Dine Havedrømme bliver til virkelighed.

Robinie.dk – SkovTrup

SkovTrup – Miljørigtigt Træ til haven

Havearkitekt Lene Palmer

Havedesign i København og på Sjælland

Land Højbede

Land Højbede og Plantekasser

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Anlæg > Hvilke planter kan jeg bruge til at dække en skråning med?

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider