Spørg eksperterne

Hvordan får jeg mest muligt pyntegrønt fra min ædel-cypres?

Jeg har plantet cypres, og vil sælge det som pyntegrønt. Jeg er i tvil om beskæringen. Er det en fordel at studse træet helt, eller er det bedre at udtynde. Ved at udtynde giver det ikke meget pyntegrønt.

Så kan cypress tåle kraftig beskæring, og derved give et bedre udbytte? Vokser det hurtigere ved kræftig beskæring, og hvor langtid tager det før, det igen giver kraftige grene til pyntegrønt?

Med venlig hilsen
Andrè, november 2002

Svar

Når du skriver »cypres«, mener du skikkert de forskellige sorter af ædel-cypres, som kan vokse her i landet? Hvis du vil klippe i planterne, skal du ikke tynde ud, men snarest klippe dem, som man ville studse en hæk. Hvor lang tid, det tager, før planterne igen kan give udbytte i form af pyntegrønt, det kan jeg ikke svare på. Dels ved jeg ikke, hvor kraftige grene, man vil have, og dels kender jeg ikke vokseforholdene. Derimod kan det slås fast, at ædelcypresserne vokser ca. 25 cm pr. år.

Med venlig hilsen
Sten Porse
Pensioneret faglærer, myrica.dk

Kommentarer

Der er 2 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Primabolig

Topkapning og beskæring af store træer

Rhododendron-Haven

Specialplanteskole og park

Spiroggro

Frø og stiklinger af træer og buske

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Buske og træer > Beskæring > Hvordan får jeg mest muligt pyntegrønt fra min ædel-cypres?

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider