Spørg eksperterne

Hvordan beskæres ægte laurbær?

Jeg har en stor ægte laurbær, som vi høster fra. Den står i en krukke og overvintrer i udestue. Derfor må den helst ikke blive større. Når jeg forsøger at begrænse dens vækst med beskæring af lidt mere end 1. års skud, dør hele den gren, jeg har klippet i, og den bryder tilsyneladende ikke igen. Hvordan skal den beskæres for at blive forynget?

Med venlig hilsen
Martin Steenstrup, april 2014

Svar

Mit gæt er, at grenen går ud, fordi der ikke er en sidegren til at lukke af for det sår, som afkortningen skaber. Derfor bør man overholde én af de vigtigste beskæringsregler, nemlig altid at klippe eller save lige over en sidegren eller -knop, der vender udad, dvs. bort fra plantens akse.

I England, hvor denne plante er meget brugt, både som krydderplante og som formklippet busk eller træ, dér beskærer man i det tidlige forår, dvs. i marts–april. På det tidspunkt tager man sig af de større grene, som må skæres bort. Senere på sommeren, omkring Sankthans beskærer man unge, urteagtige skud enten ved at klippe dem med en hæksaks eller ved at bruge en beskærersaks.

Med venlig hilsen
Sten Porse
Pensioneret faglærer, myrica.dk

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Spiroggro

Frø og stiklinger af træer og buske

Primabolig

Topkapning og beskæring af store træer

Blomstergården

Træer fra egne podekviste

Rhododendron-Haven

Specialplanteskole og park

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Buske og træer > Beskæring > Hvordan beskæres ægte laurbær?

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider