Spørg eksperterne

Hvor får jeg den bedste styning af mine lindetræer?

Jeg har tre 13 år gamle lindetræer i min parcelhushave, som nu er så store, at jeg gerne vil have dem stynet. Mit spørgsmål er, hvor jeg finder en ekspert i dette, så jeg er sikker på et godt resultat og hvornår på året styning er bedst?

Med venlig hilsen
Birgitte Engelbrecht Bern, oktober 2016

Svar

At styne er altid et voldsomt indgreb på et træ og alle træer tager skade af det. De bliver hule fordi deres naturlige forsvarssystem næsten træder ud af kraft. Det man gør er, at fjerne hele træets produktionsapparat. Træet må så klare sig på sit lager. Og den energi på lageret skulle have været brugt til noget andet – blade, blomstring, skader m.m.

Når man har stynet er det derefter fast arbejde at klippe vanris væk – helst hver vinter. Går der for mange år mellem fjernelse af vanris, vil de blive store og meget let brække af og skade træet yderligere.

Det bedste vil være, at få en professionel til at reducere kronen hvis det absolut er nødvendig. Kontakt evt. Dansk Træplejeforening for at få adr. På certificerede træplejere eller folk som har fået kurser i træpleje.

Med venlig hilsen
Jens Thejsen
Konsulent, underviser og forfatter, www.jensthejsen.dk

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Spiroggro

Frø og stiklinger af træer og buske

Rhododendron-Haven

Specialplanteskole og park

Primabolig

Topkapning og beskæring af store træer

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Buske og træer > Beskæring > Hvor får jeg den bedste styning af mine lindetræer?

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider