Spørg eksperterne

Hvornår og hvordan skal jeg skære mit oliventræ tilbage?

Hvornår og hvordan skal jeg skære mit oliventræ tilbage?

Med venlig hilsen
Avril Bayne, marts 2002

Svar

Jeg går ud fra, at dit oliventræ er et baljetræ, så det er nødvendigt at holde det tilbage med beskæring. Det bedste tidspunkt at beskære oliven er tidligt forår. Oliventræet tåler hård beskæring, og top- og endeskud kan skæres langt tilbage. Som for andre frugttræer er det godt at udtynde en for tæt midte, så solen får adgang. Træet vil fortsætte væksten fra den knop, der sidder yderst på det tilbageblevne grenstykke, så for beskæring af alle frugttræer gælder, at snittet helst skal ligge over en knop/et skud, der vender udad.

Vær opmærksom på, at frugterne hos oliventræet sættes på etårigt ved, så hvis du konsekvent skærer dette af, går det ud over blomster- og frugtdannelsen. Desuden er det nødvendigt for at træet kan danne blomsteranlæg, at det har haft en kuldeperiode. Dvs. at man skal vente med at tage det ind fra haven, til der har været let frost. Træet tåler højst minus 8–10 grader.

Med venlig hilsen
Anette Nørbo Asplund

Kommentarer

Der er 5 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Primabolig

Topkapning og beskæring af store træer

Rhododendron-Haven

Specialplanteskole og park

Scandinavian Gardening

Klipper grene over med Ø op til 5,8 cm

Spiroggro

Frø og stiklinger af træer og buske

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Buske og træer > Beskæring > Hvornår og hvordan skal jeg skære mit oliventræ tilbage?

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider