Spørg eksperterne

Hvordan formeres et duetræ?

Jeg har et duetræ som trives i min have. Derfor kunne jeg godt tænke mig flere stående i haven, så mit spørgesmål er, om jeg selv kan så, med de frø som jeg har fra mit duetræ og hvis jeg kan, hvordan skal man gøre?

Med venlig hilsen
Michael Hjorth Nielsen, januar 2003

Svar

Duetræ med det botaniske navn Davidia involucrata er et besværligt træ at formere ved frø. Den letteste måde at formere træet på er ved aflægning. Man tvinger en gren ned til jorden så den har jordkontakt, og efter en periode vil der dannes rødder, hvor der er jordkontakt. Grenen med den nye rod skæres fri og man har en ny plante.

Men det kan naturligvis godt lade sig gøre at formere duetræ ved frø selv om det altså er besværligt. Man høster de modne frugter og fjerner den yderste skal. Derefter sås frøene og dækkes med ca 2 cm sand/grus. Efter et par år kan man være heldig at de spirer. Andre gange kan der gå endnu længere tid eller man kan være uheldig, at de slet ikke spirer. Problemet er den meget hårde tykke skal på frøet, og man kan derfor forsøge at slibe frøet inden man sår. Det giver lidt større spiresikkerhed. Man kan placere sin kasse med frø udenfor eller i væksthus, men erfaringsmæssigt er det ikke meget bedre at have dem indendørs. Det er altså besværligt, men det kan lade sig gøre og i naturen hvor der er større tålmodighed går det udmærket.

Med venlig hilsen
Jens Thejsen
Konsulent, underviser og forfatter, www.jensthejsen.dk

Kommentarer

Der er 2 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Primabolig

Topkapning og beskæring af store træer

Spiroggro

Frø og stiklinger af træer og buske

Rhododendron-Haven

Specialplanteskole og park

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Buske og træer > Formering > Hvordan formeres et duetræ?

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider