Spørg eksperterne

Hvordan binder jeg min melon op?

Sidste år nåede vores meloner at rådne, fordi de lå på gulvet i drivhuset. Hvordan binder man frugten op, så den stadig kan udvikle sig og få lys nok. Den første er idag på størrelse med en tennisbold, så det er jo op over med et råd. Håber I har et godt råd?

Med venlig hilsen
Hanne Hartmann, juni 2002

Svar

Det lyder, som om du har melonrankerne til at ligge på jorden i drivhuset. Du kan jo også binde dem op. De nye F1 sorter, hvor hovedstammen ikke skal beskæres, kan bindes op som agurker. Hvis det er ældre sorter, hvor man kniber skuddet over 3–4 blade og derved får 3–4 sideskud, kan disse også bindes op til lodrette snore eller på en eller anden form for udspændt net eller espalier.

Opbinding i net

Hvis de ligger på jorden, rådner de, så de skal løftes op fra den fugtige jord og helst placeres i solen. Jeg har ingen erfaringer med dette, men squash kan man på friland »redde« ved noget så simpelt som at lægge dem op på en mursten. Ellers må du etablere en opbinding i net – se nedenfor.

Meloner kan blive store og for tunge til, at en opbunden plante kan bære vægten. Man binder derfor de enkelte frugter op i net. Du kan bruge de røde plastnet, som du får appelsiner i – de er fine, men måske ikke så dekorative.

Med venlig hilsen
Karna Maj
Tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave

Kommentarer

Der er 2 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Solsikken

Alt til den økologiske have

Gartneri Toftegaard

Dyrkningskurser, smagninger m.m

Hobbydrivhuse.dk

Skabt til det danske vind og vejr

Bjarne’s frø og planter

Funktionaliteten eminent.

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Drivhuset > Hvordan binder jeg min melon op?

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider