Spørg eksperterne

Hvilke slags fuchsia har spiselige bær?

Jeg har hørt, at man i England spiser bær af fuchsia – det skulle være en stor delikatesse. Hvilke sorter drejer det sig mon om? Er alle sorter spiselige? Hvordan anvendes bærrene?

Med venlig hilsen
Bente Hansen, februar 2010

Svar

Den art, man høster bær af i Sydamerika, er den, som også kan dyrkes på friland herhjemme, nemlig hækfuchsia, Fuchsia magellanica. I Chile kaldes bærrene »chanchitos«, og de bliver lavet til en fin marmelade

Kilde: Claudio Donosa Zegers og Carlos Ramírez Carcía: Arbustos Nativos de Chile. 1997, ISBN 956–7173–19–2, side 56–57.

Se Camilla Plums artikel om spiselige blomster og bær af Fuchsia

Med venlig hilsen
Sten Porse
Pensioneret faglærer, myrica.dk

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Gartneri Toftegaard

Kultsted for drivhusplanter krydderurter

Assens Planteskole

Diverse prydtræer, prydbuske, frugttræer

Camilla Plums økologiske frø

Skønne, sjældne frugter og bær

Gamlefrugtsorter.dk

Gamle sorter af frugttræer på vildstamme

Dansk Hjemmeproduktion

Frugttræer, Bærbuske, Naturgødning

Naturplanteskolen

Flerårige spiselige planter til haven

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Frugt og bær > Hvilke slags fuchsia har spiselige bær?

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider