Spørg eksperterne

Kan jeg lave æblemost og cider med en køkken saftpresse?

Kan jeg bruge min lille køkken saftpresse til at lave æblemost og cider, og hvis ja skal saften filtreres inden den bruges (Der dannes et lidt tykkere brunt lag på toppen). Skal saften forbehandles først, eller kan den lagres direkte?

1000 tak for svaret.

Med venlig hilsen
Dorte Gutmann, september 2007

Svar

Du kan fint lave æblemost med din lille saftpresse. Og den kan godt drikkes uden filtrering, hvis I beslutter, at det er ok. Man kan evt. skumme det brune lag af. Er man lidt sart, filtrerer man den. Du kan fryse æblemosten ned til senere brug. Det er svært under køkkenforhold at pasteurisere æblemosten på flasker, da æblemost helt ændre smag, hvis den bliver for varm.

Den pressede æblesaft kan bruges til fremstilling af cider. Du kan læse mere i artiklen: Cider – fra egen æblehave.

Med venlig hilsen
Karna Maj
Tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave

Kommentarer

Der er 4 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Naturplanteskolen

Flerårige spiselige planter til haven

Gartneri Toftegaard

Kultsted for drivhusplanter krydderurter

Dansk Hjemmeproduktion

Frugttræer, Bærbuske, Naturgødning

Gamlefrugtsorter.dk

Gamle sorter af frugttræer på vildstamme

Assens Planteskole

Diverse prydtræer, prydbuske, frugttræer

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Frugt og bær > Æbler > Kan jeg lave æblemost og cider med en køkken saftpresse?

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider