Jeg har i forvejen en saftkoger og vil høre, om jeg kan bruge den til at lave æblesaft (most) med? Jeg vil helst ikke investere i nye apparater, hvis jeg lige så godt kan anvende min saftkoger, som er af rustfri stål og en god kvalitet.
Er man ikke nødt til at tilsætte sukker til æblesaft?
Med venlig hilsen
Berit Munk, oktober 2004
Når man varmer frugtsaft op over en vis temperatur, bliver den sur og skal sødes. Du kender det måske fra, når du laver jordbærmarmelade, hvor selv de mest søde jordbær skal sødes. Du vil nå over den temperatur med en saftkoger. Desuden får saften en anden smag, når den er blevet opvarmet.
Du kan således ikke få bare noget, der ligner friskpresset æblemost ved at bruge din saftkoger. Men du kan jo afprøve metoden og se, om du synes om resultatet. Det kan tilrådes at have en pose sukker i huset til at søde med.
Presset æblemost skal ikke sødes. Det er dog vigtigt at lade æblerne ligge og modne, inden man presser. Det er desuden en god ide at blande æblesorter, så man får en god smag.
Se også artiklen Pres most af æblerne.
Med venlig hilsen
Karna Maj
Tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave
Søg i forhandlerguiden:
Flerårige spiselige planter til haven
Gamle danske sorter
Udlejning af mosteri
Gamle sorter af frugttræer på vildstamme
Søkjærgård Samsø økologiske Skovlandbrug
Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Frugt og bær > Æbler > Kan jeg bruge min saftkoger til at lave æblesaft?
Kommentarer
Der er 24 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…