Den snackpeber man kan købe i forskellige af FDB’s butikker for øjeblikket – er der nogen der kender sortsnavne og ved, hvor man kan skaffe frø?
Med venlig hilsen
Charlotte Olden-Jørgensen, marts 2002
Du er ikke den eneste, der har fået smag for dem. Jeg har faktisk taget frø fra en flot peber, som jeg lod ligge og eftermodne en uges tid på køkkenbordet. Frøene er spiret på kun 7 dage ligesom de andre pebre, jeg har sået. Jeg spirer dem oven på oliefyret ved ca. 28°C i en lukket plastpose. Men det er ved at være sidste udkald til at så peber, hvis de skal nå at blive modne i det danske klima
Men det er selvfølgelig lotterispil at så en ukendt pebersort, da jeg ikke kender udviklingstiden og ikke ved, om den kan nå at modne i det danske klima. Men sidste år havde jeg succes med en meget velsmagende rød, tykkødet peber, som nåede at blive rød, så jeg tager chancen.
Men der findes nogle milde, lange pebersorter, som du kan købe. Jeg har et par år dyrket en gulgrøn, lang snackagtig sort i en stor krukke på en lun plads, men jeg kan ikke huske navnet, kun at den var fra det tyske Sperli Samen. Prøv at gå på opdagelse på frøfirmaernes hjemmesider og i kataloger – du finder frøfirmaerne i Forhandlerguiden.
Med venlig hilsen
Karna Maj
Tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave
Søg i forhandlerguiden:
Flerårige spiselige planter til haven
Grøntsags- & blomsterfrø til køkkenhaven
Alt til den økologiske have
Land Højbede og Plantekasser
Lægebaldrian,duftende,selvsående
Anderledes øko grøntsager
Økologisk besøgshave
SÆTTEHVIDLØG, spisehvidløg og biovine
Søkjærgård Samsø økologiske Skovlandbrug
Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Køkkenhaven > Hvilken sort er de snackpeber, der sælges i FDB?
Kommentarer
Der er 6 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…