Spørg eksperterne

Hvornår klippes juleroser ned?

Efter jeg klippede et par stængler af min julerose for at nyde den i stuen, klaskede resten af den helt sammen Hvorfor mon?

Jeg kunne også tænke mig at vide, hvordan man behandler den, når den er færdigblomstret. Jeg tænker her på hvornår man klipper den ned.

Med venlig hilsen
Inge-Lise Nielsen, april 2003

Svar

Jeg har plukket masser af juleroser, uden at der er sket noget med planten, så det har jeg ingen forklaring, medmindre det skyldes manglende vand. Hvis man driver en julerose i potte og glemmer at vande den, lægger alle stængler sig ned, men rejser sig hurtigt igen, når den vandes.

Jeg klipper gerne de visne blade fra sidste år væk i det sene forår, når de har lagt sig helt ned og begynder at blive brune. Det sker samtidig med, at planten begynder at sætte nye grønne blade. Blomsterne lader jeg stå, da de kun mister deres farve og bliver mere grønlige, men ikke visne. De er efter min menig stadig meget smukke, og kan være endda meget smukke at sætte i en buket som »grønne blomster«. Men det er en smags sag, om man synes, at de skal fjernes.

Med venlig hilsen
Karna Maj
Tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Havearkitekt Lene Palmer

Havedesign i København og på Sjælland

Birk & Barfod

Blomsterfrø i store mængder

Staudemarken

Stauder i potter.

Urtegartneriet

Biodynamiske duftgeranier.

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Prydhaven > Hvornår klippes juleroser ned?

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider