Spørg eksperterne

Findes der et »hotel« til overvintring af blomsterknolde?

Jeg har i flere år kørt mine sommerblomster til opbevaring hos Vestager i Smørum. Det er noget af det bedste, jeg har gjort for husfreden og blomsternes skyld.

Jeg har nu lyst til at udvide mit sortiment af georginer, men jeg har ikke plads til flere end de 6, som til min mands store irritation overvintrer i et værelse, vi kun bruger til den »stationære«, printer og bøger. Så på med bælgvanterne og den store trøje, hvis den bærebare og ipad ikke slår til.

Findes der et »hotel« til overvintring af blomsterknolde på Sjælland?

Med venlig hilsen
Annie Brink, august 2013

Svar

Jeg kender godt problemet med placering af georgineknolde indenfor.

Jeg kender til gengæld ikke til noget »hotel« for blomsterknolde, men måske får du et tip fra nogle af brugerne her på Haveyt. Lad os se.

Men ellers har jeg to forslag til dig:

  1. Du kan gå ind på vores anden hjemmeside Del Jorden og oprette et opslag og søge efter et havemenneske med plads til flere end sine egne blomsterknolde. Der er jo en del haveejere med store frostfri kælderum. Del Jorden er et sted, hvor havemennesker deler jord, afgrøder og hjælper hinanden.
  2. Jeg graver mine georgineknolde ned i drivhusjorden – den er ret tør i november, da jeg normalt ikke vander tomaterne efter midten af september for at holde lav fugtighed derinde. Knoldene graves ca. 10 cm ned under jordoverfladen, og så dækker jeg med et lag løv eller andet isolerende. Jeg har gjort det de sidste 3 år. På tilsvarende måde har jeg overvintret chokoladekosmos sidste år, som jeg dog ikke sætter under jordniveau. Der vandes ikke hen over vinteren. Det skal lige tilføjes, at jeg bor på Lolland, hvor vi har knap så kolde nætter som i Nordsjælland.

Med venlig hilsen
Karna Maj
Tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Staudemarken

Stauder i potter.

Solsikken

Alt til den økologiske have

Blomstergården

Duftende Georgin hentet hjem fra Canada.

Havearkitekt Lene Palmer

Havedesign i København og på Sjælland

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Prydhaven > Løg og knolde > Findes der et »hotel« til overvintring af blomsterknolde?

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider