ret rundt i haven

De allersidste tomater

Af Karna Maj, fredag, 19. oktober 2007

Egentlig troede jeg ikke, at der havde været nattefrost i min have. Men i dag fandt jeg ud af, at de fleste bladene på den ene række af de tre rækker sent såede bønner var ødelagt af frost.

Det var nu ikke det, der fik mig til at høste alle røde cherrytomater i drivhuset idag. De var på det tidspunkt allerede høstede sammen med de senest modnede røde chili. Nej, det var vejrudsigten, som lover frost natten til lørdag. Måske bliver det ikke til noget her på Vestlolland. Men der er jo ingen grund til at satse et par kilo dejlige modne cherrytomater i det spil.

Egentlig er det utroligt, at der stadig er tomater. Det skyldes da også kun min stædige kamp for at begrænse kartoffelskimmelen, som allerede fra juli har forsøgt at ødelægge mine tomater. Så det hjælper at nippe angrebne blade og frugter af, og at lade vinduer og døre stå på vis gab, så der er mindst mulig fugtighed i drivhuset.

Nu ligger de varmt og godt i en lille kasse og venter på at blive spist med begærlighed. For de smager stadig af sommer, faktisk er de sødere end midt på sommeren. Men planterne er heller ikke blevet vandet den sidste måned, og det koncentrerer aromaen helt utroligt.

Tomater

Her ligger den sidste smag af sommeren 2007. Foto: Karna Maj

Og så kommer den lange vinter uden tomater, for der kommer til at gå adskillige måneder, inden jeg falder i og køber tomater, som smager af ingenting.

Kommentarer

Der er 2 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…

Relaterede sider

Her er du: Forsiden > Året rundt i haven > Karnas have > 2007 > Oktober > De allersidste tomater

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider