ret rundt i haven

Endelig en god regnbyge

Af Karna Maj, fredag, 27. juni 2008

rose i regnvejr

Det er utrolig så glad man kan blive for synet af regndråber. Foto: Karna Maj

Endelig blev det min haves tur til en gang regn – måske små 10 mm er det blevet til.

Det er virkelig meget tiltrængt – Vestlolland er et af de mest tørkeramte områder. Især afgrøderne på min grønsagsmark trængte rigtig meget. De skal jo gerne vokse sig store og flotte og give mad til to familier frem til næste forår. Og det er ikke praktisk muligt af vande her andet end lidt ved såning og plantning.

Min have herhjemme bliver vandet, da den ellers hurtigt tørrer ud, når træer og buske tager deres del af det tilgængelige vand. Så her er der sprød salat, porrerne vokser, kålen sætter store blade og sellerierne trives. Der er snart ærter, der bliver mange store flotte hvidløg og første hold bønner står store og flotte i fuld blomst. Men det kræver grundvanding med jævne mellemrum.

Salat i regnvejr

Salaten kan helt sikkert også godt lide flere timers stille regnvejr. Foto: Karna Maj

Men overraskende nok, så er stort set alt, hvad der er plantet og sået oppe i en knoldet stiv lerjord på en åben og bar mark kommet i gang uden ekstra vanding. Men mine nerver har ind i mellem været tyndslidte, og regnen idag er måske også redningen for nogle meget små vintergulerødder.

Læs mere om Karna Majs erfaringer med tørke og vanding i artiklen Have med og uden vanding på Havelyst.dk.

havenetværket Havelyst.dk kan du læse flere dagbogsnotater fra både Karna Majs og Tine Hages haver. Hvis du er medlem af Landsforeningen Praktisk Økologi har du mulighed for at se indenfor i ialt 71 haver og udveksle erfaringer og ideer med de andre medlemmer om det at dyrke have.

Kommentarer

Der er 2 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…

Relaterede sider

Her er du: Forsiden > Året rundt i haven > Karnas have > 2008 > Juni > Endelig en god regnbyge

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider