Månedens dekoration i februar

Af Renate Rosenmeier, blomsterbinder, Renate Rosenmeier

Dekorationn med perlehyacinter

Find en blomsterskjuler, som passer til de valgte blomster og stuen. Foto: Sarah Rosenmeier

Frost og sne er ikke den bedste kombination, når man går på »opdagelse« i have og natur. Mange planter ligger ned eller ser bare kedelige ud og knopperne på træerne er gået i vinterhi. Dog ved nærmere inspektion af mine frugttræer, opdagede jeg nogle smukke krogede frugtgrene med mos og lav, som jeg straks tog med ind.

Når haven ikke byder på blomster, må man lægge vejen forbi en blomsterbutik eller planteskole. De hvide perlehyacinter med deres små løg i potter var ikke til at stå for, da de var et godt modspil til de grove krogede grene fra naturen.

Du skal bruge

Din yndlings-potteskjuler, 2–3 potter med hvide perlehyacinter, 3–4 gamle krogede grene.

Sådan gør du

Tag løgene med jorden ud af potterne og fordel dem lidt tilfældigt i din potteskjuler. Hvis de ikke passer ned samlet, kan du sagtens trække løgene fra hinanden. Til sidst stikker du grenene enkeltvis mellem løgene.

Tip om holdbarhed og udplantning

Hvis du køber dine perlehyacinter, når de bare lige pibler op, kan du nyde din lille dekoration 3–4 uger. Vær sparsom med vandingen, da blomsterne ellers bliver ranglede.

Efter afblomstringen kan du stille løgene et køligt sted og lade dem visne helt ned. Til forår plantes de ud i haven og du kan glæde dig til næste forår, når de springer ud påny i din have.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Her er du: Forsiden > Inspiration > Blomster og dekorationer > Månedens dekoration i februar

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider