Den første have

Af Karna Maj, tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave

Bogen er en personlig beretning om det første år i Signe Wenneberg og hendes families have. Signe Wenneberg er journalist, så ud over den meget spændende og godt fortalte personlige vinkel, er bogen fuld af masser af almen information om praktiske problemer, lige fra bortkørsel af affald til naboproblemer.

Første halvdel handler om, hvordan man får planlagt sin have, så den kommer til at fungere til netop den familie, man er og ud fra de ønsker, som hver enkelt familiemedlem har. Det er ønsker om plads til at lege, gynge, legehus, drivhus, blomsterbede, høns, plads til at reparere motorcykel osv. Men også overvejelser over hvor meget arbejde, man vil lægge i haven, at den skal fungere med børn, at få inde- og udeliv til at hænge sammen. Signe Wenneberg har brugt en havearkitekt, så der var en færdig plan, inden de gik i gang med de arbejdskrævende og mere dyre opgaver som en høj træterrasse og lægning af mange flisegange i hele haven.

I bogen er der gode anbefalinger til, hvor det er en god ide at bruge pengene og købe kvalitetsprodukter, og hvor man kan finde masser af billige løsninger med genbrug og hente planter hos familie, venner og bekendte.

I det anden halvdel af bogen beskriver Signe Wenneberg havearbejdet måned for måned. Hun diskuterer ikke for og imod sprøjtemidler – det er selvfølgelig uden. Det er en god bog, som forklarer mange af de ting for nye, unge haveejere, som ellers ikke står i andre havebøger, da havebogsforfattere tager for givet, at det ved man. Hvis man efterhånden er en erfaren haveejer, har man her muligheden for at genoplive sine første haveår ved at læse om Signe Wennebergs opdagelser og erfaringer.

Bogen er illustreret med mange flotte og illustrative fotos af Stine Heilmann.

Signe Wenneberg: Den første have. Gyldendal. 2002. 224 sider indb. 269 kr.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Urteskolen.com

Bøger om ingefær.

Økologiens Have

Se alle bøgerne i webshoppen

Naturplanteskolen

Køb bogen Fantasilater

Gartneri Toftegaard

»KRYDDERURTER« bogen for urteelskere

Rosenbud

Bøger om hønsehold.

Landsforeningen Praktisk Økologi

Læs boganmeldelser i Praktisk Økologi

Her er du: Forsiden > Inspiration > Bøger > Den første have

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider