Heldige kartofler

Af Karna Maj, tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave

»Heldige kartofler« handler om mennesker, der er så heldige, at de har en have. Mennesker, der glæder sig over deres have og som har holdninger til havelivet. Signe Wenneberg, der er journalist og havebogsforfatter, har været på besøg i 12 meget forskellige haver hos mere eller mindre kendte personer, de fleste inden for film, mad, mode, medier og politik. I bogen kan man læse, hvordan de forskellige personer og familier bruger haven, hvad der dyrkes i haven, og hvor de har fået haveinteressen fra:

 • Ghita Nørbys rosenhave med runde former.
 • Poul Nyrup og Lone Dybkjærs sommerhushave.
 • Modefolkene Uffe Buchard og Malene Mallings to små, men meget forskellige cityhaver.
 • Claus Meyers store have på Frederiksberg.
 • Camilla Plums kæmpehave på landet
 • Renée Toft Simonsens have med plads til fire børns leg.
 • Caroline Brylds have med vilde drengelege.
 • Katrine Salomon og Lars Brygmanns have med helt små børn.
 • Suzanne Bjerrehuus drømmehave.
 • Stina Legene og hendes families have med ying-yang-balance.
 • Fotografen Ditte Isagers kolonihave.
 • Forfatterens egen villahave i Charlottenlund.

Haverne er små og store, gamle og nye. I nogle haver er der børn. Nogle er haver i forbindelse med helårsboliger i villakvartererer, inde midt København eller på landet, andre er sommerhushaver. Der er haver med og uden grønsager, og det er meget forskelligt, hvor megen energi, der lægges i at passe haven. Fælles for havemenneskene i bogen er, at haven ikke opfattes som en sur pligt, men at glæden ved at dyrke og bruge haven er meget stor.

Bogen handler netop om glæden ved at bruge haven. og den livsstil, som haven indgår i i den travle hverdag hos disse familier. De enkelte familier giver nogle gode haveråd videre, men det er ikke en bog om havedyrkning, men fortællinger om haveglæde. For de læsere, der går op i kendte personer, er der her en mulighed for at komme indenfor havemuren.

De mange flotte billeder i bogen er taget af fotograf Ditte Isager. Som læser ville jeg gerne have haft et par større overbliks- og miljøbilleder fra hver have, men her er i stedet for valgt mange små billeder med »glimt« fra haven, som tilsammen skal gengive havestemningen. Der er heldigvis en fin tegning af havens plan set ovenfra til hver have, så man kan få et overblik over haven.

En række af haverne bliver der i foråret mulighed for at se indenfor i, da Signe Wenneberg har lavet en række haveudsendelser til DR – de sendes på DR 1 i foråret 2004.

Signe Wenneberg

Signe Wenneberg, født 1968. Journalist, forfatter og kommunikationsrådgiver med eget firma. Bor sammen med sin mand og sine to drenge i en villalejlighed lidt uden for København. Har læst retorik og kulturformidling på Københavns Universitet. Arbejder især med fremtid og tendenser inden for livsstil og politik. Forfatter til havebogen Den første have, udkom i 2002 på Gyldendal. 2. udgave i nov 2003. Laver en række udsendelser om have til DR1.

Fotograf Ditte Isager.

Ditte Isager, født 1977. Arbejder især med at illustrere det gode liv. Tager billeder til kogebøger og havebøger. Hun har gennem en del år leveret serier til livsstilsmagasiner i ind- og udland. Er selvstændig fotograf med eget studie. Se også www.ditteisager.dk.

Signe Wenneberg: Heldige kartofler. elkjaeroghansen, 2003. 192 sider, illustreret i farver. Ca. pris: 299,00 kr.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Urteskolen.com

Bøger om ingefær.

Naturplanteskolen

Køb bogen Fantasilater

Gartneri Toftegaard

»KRYDDERURTER« bogen for urteelskere

Landsforeningen Praktisk Økologi

Læs boganmeldelser i Praktisk Økologi

Økologiens Have

Se alle bøgerne i webshoppen

Rosenbud

Bøger om hønsehold.

Her er du: Forsiden > Inspiration > Bøger > Heldige kartofler

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider