Japansk blodgræs

Af Jens Thejsen, konsulent, underviser og forfatter, www.jensthejsen.dk

Blodgræs lyder måske lidt drabeligt, men det er faktisk en fin rød prydgræs, som på det rette sted kan være utrolig flot og give haven en ny dimension.

Plantens botaniske navn er Imperata cylindrica ‘Red Baron’. Det er en sort af en planteart, som i subtroperne kan være vældig aggressiv og nærmest ukrudtsagtig, men japansk blodgræs er på ingen måde aggressiv og vil ikke blive et problem, da den udvikler sig langsomt ved svage udløbere. Planten hører naturlig hjemme i Østasien, i Kina, Korea og Japan, hvor den vokser i fuld sol i fugtighedsbevarende jord.

I haven

Den japanske blodgræs har været kendt i mange år og har været brugt som et fint rødt haveelement i mange typer haver. I haven skal den placeres i fuld sol, evt. med vandrende skygge, og den skal plantes i en ikke for tør jord, det kan være en lerjord eller en god humusjord.

Blodrødt efterår

Planten er en opret græs, som bliver omkring 50 cm høj med blade som er grønlige ved basis, og som bliver mere og mere røde mod bladspidserne. I løbet af sæsonen bliver bladene stadig mere røde og er på sit højeste i september og begyndelsen af oktober, hvor de har en stærk rød farve, hvorefter de, når de får lidt frost, bliver mere og mere kobberfarvede.

Det er ikke altid, at blodgræs blomstrer, men undertiden vil den i juni–juli stå med aks, dog uden at den sætter frø. Planten kræver ikke den store pleje, men den må dog vandes i varme, tørre perioder hvis den ikke er placeret i den helt rigtige fugtighedsbevarende jord.

At skaffe planten

Planten er ikke almindelig på det danske marked, men man kan ind imellem købe den, når danske planteskolefolk har været på en indkøbstur til Holland. Den findes også i både tyske og svenske plantesalg. Når man først har planten, kan den efter en vækstsæson deles om foråret.

Kommentarer

Der er 8 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Naturplanteskolen

Flerårige spiselige planter til haven

Blomstergården

Store samlinger af dagliljer og hosta

Solsikken

Alt til den økologiske have

Staudestedet

Mange forskellige stauder

Bjarne’s frø og planter

Eksotiske og specielle er vores liv!

Staudemarken

Stauder tilltrækker bier, som bestøver.

Økologiens Have

Frø og blomster, også i haven

FAUSOL A/S

HORNUM – Stort udvalg af blomsterfrø

Her er du: Forsiden > Prydhaven > Blomster > Stauder > Japansk blodgræs

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider