Spørg eksperterne

Hvordan beskæres de to sorter ‘Annabelle’ og ‘Limelight’?

Hvordan beskæres ‘Annabelle’ og ‘Limelight’. Jeg har fundet flere forskellige måder på nettet og er derfor blevet i tvivl.

Med venlig hilsen
Kirsten Larsen, august 2013

Svar

De to nævnte sorter er udvalgt fra to forskellige arter, nemlig henholdsvis træagtig hortensia, Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ og havehortensia Hydrangea paniculata ‘Limelight’.

Metoden er dog den samme, for arterne og dermed de to sorter har det fælles træk, at de blomstrer yderst på det étårige skud. Det betyder, at man kan og bør anvende samme metode, som man bruger for andre planter med en tilsvarende blomstring (Lavendel, Japansk Spiræa, Perikon, osv.).

Ved disse planter er det bedst at beskære, så snart blomstringen er ophørt. På det tidspunkt afkorter man de afblomstrede skud ned til de første, normale blade. Så går man hele planten efter og fjerner alle grene, som krydser plantens midte, og de syge og de visne grene.

I givet fald, altså hvis ejeren beslutter det, kan busken skæres helt ned til 5–8 cm over jorden. Det bør gøres om foråret, men man må regne med, at de nye skud bliver temmeligt lange og tynde, sådan at de ikke kan bære blomsterstandene det første år.

Venlig hilsen Sten Porse

Med venlig hilsen
Sten Porse
Pensioneret faglærer, myrica.dk

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Spiroggro

Frø og stiklinger af træer og buske

Rhododendron-Haven

Specialplanteskole og park

Blomstergården

Træer fra egne podekviste

Primabolig

Topkapning og beskæring af store træer

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Buske og træer > Beskæring > Hvordan beskæres de to sorter ‘Annabelle’ og ‘Limelight’?

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider