Hvordan gør jeg hvis jeg gerne vil så ægte kastanje? Har jordsammensætningen nogen betydning? Hvilket tidspunkt på året skal de sås, og hvor dybt?
Med venlig hilsen
Michael Frandsen, november 2007
Ægte kastanje, eller spisekastanje, har ligesom de fleste andre af vore træfrø behov for kundebehandling, før de vil spire. En god metode er at opbevare frøene i plastpose i køleskab indtil marts/april, hvor de kan sås i køkkenhaven, i eller potte. I sidstnævnte bruges en rhododendronblanding, da spisekastanje holder af sur jord. Er der allerede rod på frøene på dette tidspunkt, vendes denne forsigtigt nedad. En god tommelfingerregel for sådybde er 2 × frøets diameter. Dvs. at en spisekastanje på 3 cm i diameter dækkes med 6 cm voksemedie.
Specielt for spisekastanje, eg og andre gælder, at de er recalcitrante, dvs. at frøene ikke kan tåle nedtørring – så dør de. Så læg kun friske frø i køleskabet. Der må gerne ligge lidt fugtig spagnum i plastposen også.
Med venlig hilsen
Lars Holmboe Westergaard
Hortonom, Westergaards Planteskole
Søg i forhandlerguiden:
Topkapning og beskæring af store træer
Træer fra egne podekviste
Frø og stiklinger af træer og buske
Specialplanteskole og park
Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Buske og træer > Formering > Hvordan og hvornår sår jeg ægte kastanje?
Kommentarer
Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…